40 uur achter mijn bureau met de airco in mijn nek - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Roy Senten - WaarBenJij.nu 40 uur achter mijn bureau met de airco in mijn nek - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Roy Senten - WaarBenJij.nu

40 uur achter mijn bureau met de airco in mijn nek

Door: Roy

Blijf op de hoogte en volg Roy

02 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam

Bon Bini!

Hallo daar allemaal. Al flink aan het skiën daar in Nederland? Jaja, af en toe kijk op het op internet naar alle gebeurtenissen daar in het verre Nederland. Zo hebben jullie een flink pak sneeuw gekregen, zijn we tiende geworden met de Olympische spelen en is er de beruchte Donner-rap???

Hier gaat alles zijn gangetje. Ik zit hier alweer bijna een maand! Het gaat allemaal wat rustiger aan dan de eerste twee weken. Waarschijnlijk heb ik de Antiliaanse style al flink te pakken :). De eerste twee weken was echt elke dag groot feest, maar dat is nu allemaal over. Ik trek het niet meer om elke avond los te gaan en dan de ochtend erop vroeg uit bed 7:00 uur. Ook het geld raakt een beetje op. Donderdag, vrijdag en zaterdag blijven gelukkig nog wel staan als stapavond!

Deze week kwam er eigenlijk niet zo veel aan toe qua rusten, want het was karnaval en ja dan staat het hele eiland op zijn kop. Maar binnenkort hier meer over! Laten we even over mijn stage hebben, want er zijn ook een paar trouwe lezers die naast mijn jaloers makende activiteiten, ook in mijn stage geïnteresseerd zijn.

Ik ben dus eigenlijk naar Curacao gegaan om 5 maanden stage te lopen, indien jullie dit niet wisten ;) hahaha. Ja, de grootste tijd dat ik op Curacao door breng is achter een bureau met een computer. En dit was in het begin eventjes moeilijk als je buiten het zonnetje ziet schijnen en zelf binnen zit met de airco aan. De eerste weken verliepen dan ook best zwaar, omdat ik ook tevens niet gewend ben 40 uur te werken.

Ik loop dus stage bij Fun Miles, een soortgelijk bedrijf als Air Miles, maar dan voor het Caribische gebied. Mijn opdracht is een voorraadinformatiesysteem te implementeren voor hun magazijn, waarin zij kunnen bijhouden wanneer er besteld moet worden en overzicht krijgen waar het materiaal naar wordt uitgegeven. In het magazijn liggen voornamelijk spullen die kenbaar moeten maken dat je bij een winkel Fun Miles kunt sparen of verzilveren.

De eerste week was een soort van introductie. Ik kreeg met iedereen een gesprek over zijn of haar taken binnen het bedrijf. Zo kreeg ik een goed beeld van de gehele bedrijfsvoering.
De tweede week begon ik aan mijn opdracht en deed ik onderzoek naar de huidige processen binnen het magazijn. Deze processen heb ik geanalyseerd en zodanig verandert dat ze in de toekomst met behulp van een informatiesysteem worden volbracht.
Ik heb interviews gehouden met de toekomstige gebruikers van het voorraadsysteem over hun wensen en eisen. Daarna was het tijd om een duik te nemen in het magazijn voor een inventarisatie, want ze tijd hadden geen flauw benul wat hun voorraad was en zo kwam het regelmatig dat ze geen materiaal meer hadden wanneer een winkel erom vroeg.

Momenteel is de inventarisatie volbracht en hou ik de voorraad bij in een simpel spreadsheetje. Het uitgeven van materiaal en het ontvangen van nieuwe spullen loopt nu allemaal via mij. Volgende week begin ik met een onderzoek naar huidige voorraadsystemen die geschikt zouden kunnen zijn voor Fun Miles. Hiervoor doe ik onderzoek op Internet en ik ga langs verschillende bedrijven op Curaçao die zelf een eigen voorraadsysteem gebruiken. Uiteindelijk maak ik een keuze en implementeer ik het nieuwe voorraadsysteem bij Fun Miles, maar zover ben ik nog lang niet!

Dit was in stage tot nu toe in een notendop. Voor de rest heb ik hele gezellige collega’s die mij het nodige Papiaments bij leren, want dat praten ze hier voornamelijk. Tussen de middag eten we af en toe gezamenlijk bij een chinees of rib-factory. En op vrijdag krijg ik soms les in dominoën, wat is super cool is!

Dit is het tot nu toe. Gelukkig zijn er nog geen problemen met betrekking tot mijn opdracht. Alles loopt soepeltjes en ik neem mijn tijd bij alles wat ik doe, want ik zit tenslotte op de Antillen! :)

Gegroet en tot het volgende bericht!

Roy

• 02 Maart 2006 - 18:23

Ellis:

Kijk nou weet ik tenminste waar je mee bezig bent!!! :D Leuke job hoor, lekker afwisselend. Hou ons allemaal hier op de hoogte! Kus van je collegaatje

• 02 Maart 2006 - 19:56

Wiezel:

nou ik wist niet dat je dat allemaal kon!! waaau
    haha nou je hebt iig nog naar je zin! en je bent beter op de hoogte van wat hier gebeurt dan ik!
    we missen je nog steeds xxxx

• 05 Maart 2006 - 04:03

ISA!:

Hey babe!
    Klinkt goed van dat carnaval! Ben ik toch wel benieuwd naar die verhalen ;) Wij zijn weer terug in Ozzy en op zoek naar werk. Echt geen zin in!!! Maar ja hoort erbij he. Verder super lekker weer en leuke stad. Leef jij je lekker uit, want het vliegt inderdaad voorbij. DIkke kus van ons!

• 14 Maart 2006 - 16:58

Peter:

Dat klinkt als erg uitdagend. Volgensmij is zo'n opdracht ook goed uit te houden.