Bonaire
Door: Roy
Blijf op de hoogte en volg Roy
18 April 2006 | Nederland, Amsterdam
Allereerst wens ik iedereen nog een zalig Pasen! Jaja, sorry sorry sorry. Ik krijg van alle kanten mailtjes dat het weer zolang geleden is dat er een verhaaltje is gepost en dat ik weer eens moet gaan schrijven. Reden hiervoor is dat ik een paar dagen ziek ben geweest. Ja, raar maar waar. Je kan ook goed ziek worden in een buitentemperatuur van 30 graden. Dit komt waarschijnlijk (ik ben er nog niet helemaal achter) door alle airco’s die overal binnen staan te blazen. Hierdoor heb ik ongeveer al vier weken last van een vervelende hoest. Gelukkig heb ik wat medicijnen ervoor gekregen die de hoest wat verzachten, maar het wil nog niet helemaal over gaan. :(
Maar als jullie zo graag wat van me willen horen kunnen jullie ook een keer bellen. Ik vind het ook leuk om jullie persoonlijk een keer te spreken. En het is allemaal niet meer zo duur als jullie denken. Je kan al via een speciaal nummer voor 13cent p.m. bellen. Een kwartier bellen kost je dus maar 2 euro. Als je dus echt op de hoogte gehouden wilt worden of gewoon een keer leuk vind om te praten, bel me maar! (nummer staat onderaan)
Maar goed, ik heb ook net als jullie een lang Paasweekend gehad! En zoals je al aan de titel konden lezen ben ik naar Bonaire geweest! “Divers Paradise!” Hahaha… Ik voel al wat jaloerse blikken… ;)
Ik vertrok op vrijdag om 05:30 van de Vischsteeg met een stuk of 15 man richting de Insulinde, de boot waarmee we naar Bonaire zouden gaan varen. Het zat ons allen niet mee want precies die ochtend regende het op Curaçao. Ik kreeg dus letterlijk mijn tweede douche die ochtend. Om 06:30 was iedereen aan boord en met een stuk of 60 man vetrokken we richting Bonaire. Na een paar uur bevonden we ons al midden op zee en was het eindelijk gestopt met regenen. De zon kwam door de wolken en de zwembroek kon aan, want het was gelijk weer bloedje heet. Na ongeveer zes uur zonnen, voeren we langs de kust van Bonaire om ergens aan te meren.
Na de lunch zouden we met zes personen gaan duiken. Gelukkig had ik m’n Padi-pas bij me, want Bonaire schijnt een van de mooiste duikplekken van de wereld te hebben! Richting het duikcentrum sloeg het weer nogmaals om, resulteerde dat ik mijn derde douche van de dag kreeg. We konden zowat op straat met de duik beginnen, omdat de straten blank stonden! Daar gingen ook al mijn droge kleren, had al niet veel bij me…
Die dag zou ik me alweer klaar maken voor m’n negende duik! Heb nu alweer zeven uur duiktijd opzitten! Duiksetje in elkaar zetten, aan trekken, budychecken en tot slot het teken om af te dalen. In eerste instantie dacht ik dat Bonaire wel ongeveer hetzelfde zal zijn als Curacao; super mooi! Maar nu snap ik echt waarom Bonaire “Divers Paradise” wordt genoemd; het was ontiegelijk mooi! Het rif was adembenemend, grote sponsen, brain koraal en andere planten in verschillende kleuren. Heel veel murene’s gezien, papagaaivissen, en andere soorten waarvan ik de naam niet weet. Zo mooi allemaal. Na drie kwartier kwamen we dan ook met een bevredigend gezicht boven. Bonaire mag zich echt “Divers Paradise” noemen! Nou Angelique, als ik je een tip mag geven voor je volgende duik! ;)
Na de duik heb ik altijd verschrikkelijk honger. Zondoende hebben we een Nederlandse snackbar gevonden, waar lekker een broodje kroket naar binnen verdween. Daarna met z’n alle een terrasje gepakt om het Bonaire weekend nog goed in te leiden. Toen zat de avond er al aan te komen wat begon met een heerlijke barbecue naast de boot. Voor de rest was er weinig op het eiland te doen, dit kwam doordat het Pasen was. Na nog even een wandeling door Kralendijk te hebben gemaakt en wat gekke foto’s later, zijn we vroeg in bed gedoken, want morgen stond weer een volle dag voor de boeg.
Zaterdag hadden we namelijk scooters gehuurd om het eiland te verkennen. Ik had echt nog nooit op zo’n ding gezeten, dus het was voor mij al een hele ervaring! Zo zijn we eerst naar het zuiden gereden, een vlak gebied waar ze zout winnen. Grote zoutpannen dus en helemaal in het zuiden een surf strandje waar we lekker wat hadden gedronken. Het zat met onze scooters net zoals onze auto’s op Curaçao niet echt mee. Namelijk de uitlaat van een van de brommers donderde er spontaan van af. Wat wil je ook als de kilometerteller van die dingen op 23.000 km staat. :s Na de uitlaat een beetje fantasierijk erop te hebben gemonteerd konden we gelukkig weer verder.
In de middag reden we verder naar het noorden wat een meer bergachtig gebied was. We moesten er weer van geloven want barste de hemel weer los. Wij weer helemaal doorweekt en de straten stonden blank, wat resulteerde in waterscooteren. :) Voor mij was het dubbele pech, want een uurtje later kreeg ik een lekke band. Scooter aan een boom gezet en met z’n tweeën op een scooter verder. Gelukkig scheen toen alweer het zonnetje, zodat we alweer snel opgedroogd waren. Het noorden vond ik echt stukke mooier dan het zuiden van Bonaire. Het moest me een beetje terug denken aan Amerika. Heel veel cactussen en grote bergen met meren.
Die avond gingen we ook wat onwijs gaaf doen, kajakken met volle maan door de mangrove! Dit is een bebost gebied, wat dus alleen verlicht was door de sterren en de maan. Nou, hier heb ik dus echt geen worden voor, zo mooi!! Het leek soms wel een sprookje hoe je door de dichtbeboste water peddelde, en alleen maar takken om je heen zag. Alles was doodstil en wat je hoorden waren krekels en af en toe een vis die boven het water sprong. Ik zat samen met Lindsay in een kajak en we konden er geen bal van. We knalden steeds tegen de kanten aan en weken steeds van koers. Gelukkig hadden we wel veel lol, die andere waren zo stil ;)
Na het kajakken moesten we toch nog even uitgaan op Bonaire, want dit was onze laatste avond. We begonnen in een tentje op een steiger, ze draaide daar wat salsa muziek en het mooie was dat de Amstel Brights er maar drie piek kostten. Dat was dus ff tanken. Later die nacht gingen we naar City Café om daar nog even verder te knallen op wat dance muziek. Ik weet niet meer hoe laat het was geworden, maar het was in ieder geval erg gezellig. Ik sliep die avond dus als een roos. Ohja! Ik had nog een beetje het Keulen gevoel gekregen, omdat ik buiten sliep op kussen bovenop het dek. Dit keer was het geen kouwkleunen, maar ik miste jullie wel!
De volgende ochtend zijn we terug gegaan richting Curaçao. We hadden nog een stop bij Klein Bonaire om te snorkelen. Hier lieten ze nogmaals zien hoe mooi Bonaire nou eigenlijk is. Je had namelijk een rif op gewoon een halve meter diepte! Niet te geloven… Weer duizenden vissen gezien en zelfs een schildpad waar ik een stukje mee heb gezwommen! Ik kon hem gewoon bijna aanraken!?! Onvergetelijk!
De hele reis terug heb ik gezond op het dek, ik ben echt stinkiebruin! :) Het was ook zo warm, stond namelijk helemaal geen wind en was toen maar in hangmat in slaap gevallen. Gelukkig niet verbrand!! Volgens mij lukt dat mij ook niet meer :) Uiteindelijk ben ik weer “thuis” aangekomen op Curaçao, waar de drukte weer op mij afkwam en dagelijkse sleur weer op me wachtte… ;)
Dit weekend kan ik dus in mijn twee bekende worden uitdrukken: HOPI BON! :D
Foto’s komen binnenkort te staan op http://spaces.msn.com/royopcuracao/
Ajó
Roy
(om voor 13cent p.m. te bellen, bel eerst 0900 0216 en vervolgens mij nummer 00 5999 5294246. houdt wel rekening mee dat het hier zes uur vroeger is en dat ik natuurlijk ook stage loop.)
18 April 2006 - 16:04
Peter:
Zo te horen hoef je voor een lange tijd niet meer te douchen. Ik bel je wel een keer, maarruh waarom ajó? Dat is knoflook in het Spaans... -
18 April 2006 - 16:10
Ellis:
Na een regenbui of 4 snap ik dat je zo'n naar hoestje oploopt Roy!Sterkte ermee ;) Fantastisch verhaal weer.Je maakt mijn dag weer helemaal goed :D Have a nice day en tot spreeks!!! KUS -
19 April 2006 - 12:38
Franck:
wicked man!!! eindelijk weer een berichtje:p haha. lees dat je het helemaal top hebt! hier in nederland gaat het leventje door alleen staat er nu een wilde maand voor mij te wachten.
ajó mattie -
19 April 2006 - 13:47
Tes:
He Roy! Hoorde (en lees nu) dat je een leuk weekend hebt gehad! Wist niet dat er zoveel mensen mee gingen joh! Strax in je eentje in het huis? of heb je an een huisgenootje gevonden die Ro zn plekkie in wil nemen? ;-P
Have Fun nog!
Kus Tes -
19 April 2006 - 17:01
Inge:
Hoi Roy!
Leuk om weer een verhaal van je te lezen! Ik ben echt heel erg benieuwd naar alle foto's! Ik ben blij dat er bij jullie ook nog regen valt...;)
xXx -
21 April 2006 - 07:36
Melissa:
hey you!!
echt te tof wat jij allemaal mee maakt joh!! ik vind dat we dat ook maar eens samen moeten gaan doen.. btje duiken en kajakken int maanlicht.. ;)
mis je, hou van je
kusje
ps: zal volgende keer smsen naart goede nummer... :S :)