PADI Open Water Diver
Door: Roy
Blijf op de hoogte en volg Roy
10 Maart 2006 | Nederland, Amsterdam
Tijd voor een update! Nu ik alweer dik een maand van huis weg ben, verveelt dit prachtige eiland me nog lang niet! Het begon allemaal vorig weekend, toen er op zaterdagavond twee leden van de Golden Earring met een andere band bij TuTu Tango zouden gaan optreden. Niet bekend bij ons, maar misschien wel voor de mensen thuis, waren dit de leadsinger Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk. Ik en paar andere stagiairs hadden wel zin om een potje te swingen. Eigenlijk wisten we geen enkele Golden Earring nummer uit ons hoofd! Haha, en dat voor de beste Nederlandse band ooit! Maar goed, na eerst een warming-up te hebben gehad van de band, kwamen ze om een uur of half elf het podium op. Ik had ze niet herkend, maar dat werd mij verteld :P Uiteindelijk ging het dak er figuurlijk (het was in de openlucht) af, nadat ik toch wel wat bekende nummers hoorden! Zo stonden we lekker te dansen op Twilight Zone, When the lady smiles, Radar Love, en vele andere! Ze waren echt steengoed! Twee gitaristen, twee drummers, een basgitarist en de lead-singer. Tussendoor gingen de twee drummers, Cesar Zuiderwijk en die andere nog tegen elkaar battlen, ze gingen helemaal los! Daarna nog ff de twee gitaristen tegen elkaar, ook erg goed. Zo sloten ze de avond heerlijk af met een lekker nummer. Echt een goed avondje uit was dit zeg! 01:00 maar naar bed gegaan want de volgende dag had ik de laatste twee duiken voor mijn PADI Open Water…
De volgende dag 9 uur op voor twee duiken in het diepe. Jeroen, Michel, mijn buddy Rutger en ik, moesten voor de laatste keer alle kunstjes vertonen die we de afgelopen duiken hadden geleerd. Brilletje klaren, brilletje af doen, duikuitrusting uit en aan, luchtfles dichtdraaien en vragen om lucht van je buddy, noodopstijging, ga zo maar door… Alles ging natuurlijk goed en de PADI-pas was zo in de pocket! Nu kan ik met deze pedo-pas, uuhmmm… ik bedoel PADI-pas overal ter wereld tot 18 jaar… neejj, ik bedoel 18 meter duiken! hihi, grapje :)
De onderwater wereld op Curacao is gewoon adembenemend! Zo veel vissen heb ik al gezien; scholen baracuda’s, een grote groene murene, (daar schrik je wel behoorlijk van!) een papagaaivis en vele andere nemo’s.
Volgende week zijn we van plan voor het eerst met z’n vieren te gaan duiken. Duiken is hier echt super goedkoop, voor 45 gulden heb je al een hele duikuitrusting en twee volle flessen! Das nou eens mooi… :D
Misschien dat we over paar maande zelfs de Advanced Open Water gaan doen, dat betekent tot 30 meter duiken plus verschillende leuke vaardigheden, zoals wrakduiken, nachtduiken, met een scootertje onderwater crossen :) en vele andere dingen! Maar goed we zijn eerst van plan zelf wat duikuurtjes te gaan maken…
In het dagelijks leven gaat het hier ook erg goed. Ik ben al een volwaardig kok :P om de paar dagen kook ik weer een heerlijk indisch gerecht voor een aantal stagiairs. Ja, je moet wat laten zien als enige indo hier. :) Jammer dat ze hier geen kroepoek kennen op dit eiland :S Dit mis ik wel bij mijn nasi en biertje! Verder kan ik ook al mijn eigen was doen :) moet ook wel paar keer in die vijf maanden gebeuren hè ;) Gelukkig hebben we een vaatwasser, dus de vaat mieteren we altijd gelijk daarin, wat een luxe! Alleen schoonmaken…. We hebben nog niet echt tijd gehad om de vloer eventjes te moppen, tis altijd zo mooi weer hier, dan wil je natuurlijk buiten zitten :D
Gisteren ben ik begonnen met salsales bij het van der Valk hotel! Door blijven hakken op salsa muziek, ziet er niet echt uit ;) Ik heb een goede danspartner, echt een toppertje! :) Zij zit zelf al zes jaar op stijldansen, dus zij beheert al de nodige passen en moves. Tis nog anders dan in Nederland, zegt ze, andere style. Voor diegene die wat dans termen kennen; kan ik al de basis(spreekt voor zich), bodycross, bodycross openbreak, de amstel(ja, dat is een dans term :)) en de zwaai. Ik kan het al aardig goed volgens Lindsay! :D dat komt door jou hoor!!! ;) Sorry nog voor die keren dat ik op je tenen heb gestaan, maar die had je nog te goed. hahaha ;)
Maandag is onze tweede les, heb er zin in!
Dit was het weer. Binnenkort meer duik- en dans verhalen! Yeah… nog 5 uurtjes dan is het weer weekend! Ik ga waarschijnlijk het eiland rond cruisen met mijn nieuwe huurauto!
Hééééérlijk! :D
Tot volgende update!
Ajó!
Roy
10 Maart 2006 - 18:19
Simon:
zozo roy dus je bent nu een echte duiker ! knap hoor! ;)
je bent nu lekker bezig met het dansen :D dus als je terug komt kan je ook weer meedoen met 'dancing whit the stars' gehehe...
nu je lekker het eiland gaat verkennen :P kost het tanken dan niet veel?... hoor nog van je mooie verhalen ;) ciao !!! AJO -
10 Maart 2006 - 18:47
Je Vader:
Roy we zien allemaal groen van jaloezie! Het regent hier soms hele dagen en het is koud. Ik was gisteren nog in Stockholm; -17 graden (maar wel mooi met al die sneeuw); Ik reis nu wekelijks op en neer.
De Golden Earing is nog van mijn schooltijd, zijn inmiddels wel opa's denk ik, maar steengoed, radar love heeft wekenlang in Amerika op nummer 1 gestaan en dat voor een nederlandse band!
De salsa zal voor jou wel veel oefenen worden; die heupen moeten los!
Nou veel plezier maar, we kijken elke keer met spanning uit naar je nieuwe avonturen. -
11 Maart 2006 - 22:37
Franck:
goed bezig jongen!!
straks ga je show stelen op elk feestje met je dansmoves! de vrouwen moeten we van je afslaan om ff met je te praten of een biertje aan te geven haha, en dat duiken .... ik wil dat ook!! maarja misschien dat ik kan terugvechten door te zeggen dan ik mijn "nordic walking" diploma ga halen.... nee boxt niet tegen een pedo pas maaarja... ciao
franck -
13 Maart 2006 - 22:18
Ronald:
Je mag nog wel ff oefenen om Kok te worden :-) De nassi was natuurlijk wel chill vd week :) Ga we moeten echt die bende eens vd vloer schrobben echt niet leuk meer hoe ranzig het is. Als ik mn bed instap is mn hele bed zwart wahahahah :) Greetings je huisgenoot -
14 Maart 2006 - 18:35
Peter:
Aardig gek Roy! Welke cursussen ben je nog meer van plan te gaan volgen? -
18 Maart 2006 - 18:44
Ellis:
Nounou roy dat klinkt allemaal behoorlijk goed. Gefeliciflapstaart met je PADI ;)enne de dames van de vleeswarenafdeling zijn nu toch wel benieuwd naar je dance moves. Geef maar een showtje weg als je terug bent :) Misschien dat Aad er nog wat van leert, want die komt niet verder dan 'chatman' en 'we are the champions' :D Blijf schrijven, ik blijf lezen!!! Dikke knufferd -
19 Maart 2006 - 21:33
Lora Smits:
cool man !!! duiken en nu nog dansen :D
Dus dan ben jij wel mijn danspartner op de feestjes :D he!!!
maak nog veel plezier !! maar dat zal geen probleem zijn cker :D
groetjes en plaksoentje van Lora The Dance Babe -
21 Maart 2006 - 09:20
Saskia Van Der Ent:
Hoi Roy, volgens mij gaat het prima met jou!!! Stuur eens wat meer zon en lente naar Nederland als je wilt!!!!
groetjes Saskia (juf) -
21 Maart 2006 - 18:01
Ro:
Dude het is bijna weekend, NOT! Succes met werken nog deze week, vanavond weer HAPOOYOYOYOY HOUR!!!! Greetings Ron -
25 Maart 2006 - 19:46
Walter & Monique:
Hai Roy!
Echt gaaf hoor dat je bent gaan duiken. Ik zie dat Lora je al tot danpartner heeft gebombardeerd. We verwachten natuurlijk wel een spetterend optreden als je terug bent!
Wil je je nieuws niet uit de kranten halen, vraag de peeps die je site bezoeken eens wat over je home country te vertellen. Anders moeten we je straks nog een inburgeringscursus laten afnemen, hahaha. Oow, het woord negerzoen mag je niet meer zeggen...
C Ya!